Ko greste na kakšni daljši izlet vam še vseeno najbolj prav pride plastika

Ko greste na kakšni daljši izlet vam še vseeno najbolj prav pride plastika

Dolgo časa bo še trajalo, da bi plastika postala zgodovina, jaz mislim, da to enostavno ni možno. Nekateri ljudje se precej trudijo in živijo tako, da bi uporabljali čim manj plastike, a to še ne pomeni, da lahko živijo brez nje. Moja prijateljica se je odločila, da v trgovini ne bo kupovala izdelkov, ki so zapakirani v plastiki. Nekaj časa se je trudila, a je kmalu videla, da to ni mogoče. Danes je plastika že povsod.

Jaz na primer vem, da ko pakiram nahrbtnik za v hribe, mi plastika pride še kako prav, ker ni težka. Tako si lahko v njo spakiram vso hrano. Kako bi bilo težje, če ne bi imela na razpolago plastičnih posod in tega se vsi zavedamo. Zelo rada hodim po hribih in imam vedno z seboj hrano in pijačo, ker nikoli ne veš, kdaj postaneš lačen ali žejen. Ni nujno, da bodo na poti odprte koče, zato vedno poskrbim za hrano in pijačo. Je pa res, da mi plastika pride še kako prav. 

Potem pa imamo tiste ljudi, ki embalažo vržejo v naravo, ko gredo na pohode ali se vozijo v avtu. No, pa je tista skrajnost, katere ne prenesem. Ni problem plastika, problem so ljudje, ki jo mečejo v naravo, namesto da bi lepo poskrbeli za njo in jo vrgli v pravilno kanto za smeti.  Ljudje so si različni in zato jaz mislim, da bo plastika vedno na svetu, ker je preveč uporabna in praktična, tako da se bi morali s tem sprijazniti, le z njo bi morali pravilno delovati in ves bi bilo lepše in boljše. Tako pa so skrajnosti, eni da plastika za njih sploh ne obstaja in drugi, ko plastično embalažo in plastične izdelke mečejo kjerkoli jim pade na pamet. To pa je pol tisti problem, predvsem onesnaževanja.