Moje izkušnje z najemom avtomobila prek rent a car v tujini

Moje izkušnje z najemom avtomobila prek rent a car v tujini

Pred lanskim dopustom v tujini sem si zastavil vprašanje ali potovati z lastnim avtomobilom, letalom ali pa naj poskusim najeti avtomobil prek rent a car. Po skrbnem premisleku sem se odločil za to možnost. Potovanje z letalom ni prišlo v poštev, saj se moja hčerka boji letenja z letalom. Potovanje z našim avtomobilom tudi ni bilo opcija, ker je bil pri njem potreben generalni servis, ki bi mi vzel preveč časa in denarja. Lahko vam povem, da je bil najem avtomobila prek rent a car zelo dobra odločitev.

Cela družina je bila zelo vesela, da se je lahko peljala na počitnice v tujino z veliko in udobno limuzino, ki si je ne bomo mogli privoščiti še nekaj let. Počutili smo se kraljevsko. Usnjeni sedeži so bili tako udobni, da smo se kar pogreznili vanje. Motor avtomobila pa je bil tako tih, da ga skorajda nismo slišali. Prav vsi smo dobili občutek, kot da bi sedeli na usnjeni sedežni garnituri v naši dnevni sobi. Malce me je skrbela poraba goriva, saj je imel avtomobil zelo močan motor. Ob prihodu na našo destinacijo pa se je izkazalo, da je bila ta skrb povsem odveč.

Poraba je bila veliko manjša od pričakovane. Naj omenim tudi občutek sproščenosti, ki me je preveval ob vožnji s tako varnim in udobnim avtomobilom. Temu se je pridružil še dodaten občutek ugodja, ki nam ga je nudila klimatska naprava, ki je bila avtomatska in tako naravnana, da je vzdrževala želeno temperaturo v avtomobilu brez pretiranega pihanja. Avtomobil, ki smo ga najeli prek rent a car, je ostal meni in moji družini v najlepšem spominu in ga priporočam vsakomur. Ob prihodu domov se je izkazalo, da so bili stroški najema in porabljenega goriva pod pričakovanimi.