Do sedaj smo že od vselej uporabljali v kulinariki sončnično olje. Tako pa nam je to čisto zadostovalo, poleg tega pa smo ga tudi uporabili kar nekaj, saj smo imeli zelo radi hrano, pripravljeno na olju. Nato pa smo se en dan odločili, da bomo preizkusili oljčno olje, saj smo slišali, da je to zelo zdravo in pa tudi, da ima zelo dober okus, saj ga uporabljajo v večini restavracij s priznanimi šefi.
Prav tako pa nam je bilo zelo pomembno, da je oljčno olje zdravo, saj pojemo kar nekaj hrane, pripravljene na olju, kjer pa olje ni ravno najbolj zdravo živilo. Tako pa je bila ideja oljčnega olja že iz te perspektiva pametna.
No ko pa smo prvič preizkusili oljčno olje, pa smo bili resnično presenečeni. To pa zato, ker je hrana pridobila zelo dober priokus po oljkah, kar pa nam je bilo zelo všeč. Zaradi tega pa je imela nato hrana tudi neko dodatno svežino. Zato pa se je oljčno olje tudi zelo podalo kot kakšen dodatek k kakšni solati, ali pa omaki, saj jo je zelo popestrilo.
Čez nekaj časa pa smo ugotovili, da je lahko oljčno olje tudi zelo zdravo za naše ožilje in srce, kar pa je bil še en velik plus, za uporabo oljčnega olja pri pripravi hrane.
Prav tako pa smo začeli kupovati ekstra deviško oljčno olje, takoj ko smo ugotovili, da je ta različica oljčnega olja, del prvega stiskanja oljk, kar pa pomeni, da oljčno olje nima nobenih dodatnih umetnih snovi, ter je povsem naravno. Tako pa ima takšno olje tudi toliko boljši okus po oljkah, ki pa so nato veliko bolj nazorne, ter nam je bilo to še toliko bolj všeč. To, da pa je povsem naravno, pa je pomenilo, da je še toliko bolj zdravo, ter smo zato od tedaj uporabljali ekstra deviško oljčno olje.