Suhe fige vam bodo pomagale zmanjšati željo po sladkem

Suhe fige vam bodo pomagale zmanjšati željo po sladkem

Suhe fige imajo med suhim sadjem prav posebno mesto. So najbolj bazične med vsemi vrstami sadja. To je še zlasti pomembno za razkisanje oziroma razstrupljanje telesa. Kljub temu, da so suhe fige izredno zdrave, saj vsebujejo kopico vitaminov, mineralov ter vlaknin, vsebujejo tudi zelo veliko sladkorja. Tega se je dobro zavedati, zato da ne pretiravamo z njihovim uživanjem, temveč se omejimo na največ tri suhe fige dnevno. Ob upoštevanju tega navodila se vam ni treba bati, da boste v telo vnesli preveč kalorij.

Opazili pa boste, da so vam suhe fige potešile željo po sladkem in boste precej manj posegali po čokoladi in drugih sladkarijah. Znano je tudi dejstvo, da suhe fige zaradi visokega deleža vlaknin zelo blagodejno vplivajo na prebavo. Znan je recept, ko se iz suhih fig ter suhih sliv oblikuje salama, ki se jo uživa po koščkih. Marsikdo si je na ta način pomagal pri težavah v zvezi z zaprtjem, ki dandanes muči veliko število ljudi. K temu je pripomoglo tudi pomanjkanje gibanja ter premalo sadja in zelenjave v vsakdanji prehrani. Zanimivo je dejstvo, da so suhe fige edina vrsta sadja, pri katerem je količina suhega sadja v veliki prednosti pred svežim. Vzrok za to je predvsem v zelo veliki občutljivosti svežih fig za transport. Za njihovo hranjenje pa je obvezen hladilnik.

Njihova sezona traja zelo kratek čas, ki zajema le nekaj poletnih mesecev. Suhe fige pa so dostopne celo leto, saj so naše trgovine z njimi zelo dobro založene. Še zlasti iskane in cenjene so suhe slive, ki so naravo sušene na soncu, saj je znano, da na ta način zadržijo še več hranljivih snovi ter zelo prijetno aromo. Zanimivo pa je, da poraba suhih fig stagnira že nekaj let, kljub temu, da je njihov okus večini ljudem všeč.