Vedno bolj pogosto so javna naročila del mojih interesov

Vedno bolj pogosto so javna naročila del mojih interesov

Vedno bolj me interesi rajo javna naročila, saj je zelo veliko možnosti za pridobitev kratkoročnih in dolgoročnih sodelovanj. Medtem ko se iščejo enkratna sodelovanja, pri kakšnih objektih pa se tudi iščejo dolgoročna sodelovanja recimo za dobavo živil vrtcem in šolam. Na takšen način, če prejmete dolgoročno sodelovanje, lahko zelo hitro veste, kolikšen bo recimo vaš letni ali mesečni dodaten prihodek iz tega vira, kar pa zna marsikomu olajšati poslovanje zlasti v teh nepredvidljivih časih. Morda dobava hrane in pijače, kot javna naročila za vrtce in šole sicer ne. Bi pa lahko morda bila bolj obetavna dobava sanitarnega materiala kakšnemu podjetju, na katerega pandemija minimalno vpliva.

Vedno pa je na voljo mnogo drugih naročil kakor nakup avtomobila za potrebe Urada Župana, ali pa recimo nakup računalniške opreme za kakšno podjetje. Najboljše možnosti, ki jih lahko nudijo javna naročila, so zagotovo dolgoročna sodelovanja, če jih dobite. To so lahko dolgoročna vzdrževalna dela, dobava goriva za osebna vozila ali pa se potegujete za dobavo penastih ležišč za zaprte osebe v zavodih za prestajanje kazni zapora in prevzgojnem domu tudi za daljša obdobja. Od všečnih do morda malo manj všečnih možnosti je vsekakor ponudba, ki sodi med javna naročila ogromna in vredno je vsake toliko malce preveriti kaj je tam takega, kar bi lahko morda tudi naše podjetje ponudilo. Kljub temu da imamo dobavitelja za ležišča, pa morda nismo najbolj primerni kandidat, saj, so ta ležišča ekološka in posledično sodijo v višji cenovni razred. Ali pa tudi ne.

Vsakič, ko si vzamem tistih 15 minut na dan, da malce pregledam objave, se mi zdi, da sem bližje kakšni potencialni možnosti, da se tudi odločim za oddajo ponudbe z izdelki, ki jih lahko dobavimo. Nikoli nisem veliko pozornosti usmerjala na javna naročila kakor sedaj, ampak je videti, da je res tako, da se vse zgodi v pravem času, ko je namenjeno.