Športne moške ure niso poceni »šport«

Športne moške ure niso poceni »šport«

Vsi vemo, da lahko ročne ure dosegajo tako visoke cene, da se nam kar zvrti v glavi. Pri tem velja poudariti, da so enako drage lahko tako klasične kot športne ure. Marsikdo si ne bi mislil, da športne moške ure lahko dosegajo ceno od pet tisoč do tristo tisoč evrov. Seveda gre za ure, ki so bile izdelane za posebne priložnosti in v zelo omejeni izdaji. Privošči si jih lahko le redkokdo. Eno takih ur so izdelali v počastitev evropskega nogometnega prvenstva, za njo pa je treba odšteti dobrih deset tisočakov. Njeno avtentičnost dokazuje napis, ki so ga vgravirali v njen pašček.

Ena najdražjih športnih ur na svetu je izdelana iz belega zlata in stane tristo tisočakov. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da si njen nakup lahko privoščijo samo bogataši, ki jim denar ne predstavlja nobene težave. Ura ima možnost prikazovanja trenutnega časa ali obrnjenega kronografa. Z njo lahko snemamo ure, minute in sekunde. Na leto proizvedejo samo dvajset takih ur.

Med najboljše moške ure za šport se uvršča tudi taka s petinštiridesetminutnim števcem. Z njegovo pomočjo poznamo točen čas polčasa, kar vključuje tudi podaljške. Seveda ima tudi običajne funkcije, ki jih pričakujemo pri uri. Z devet tisoč evri v žepu je lahko vaša.

Med najbolj precizne moške ure na svetu sodi Ferrarijeva. Z njo imamo možnost merjenja povprečne hitrosti, vsak najmanjši milimeter ure pa so izdelali z neverjetno natančnostjo. Gre za pravo mojstrovino, ki stane nekaj pod štirideset tisoč evrov. Če si lahko privoščite Ferrari, si lahko zagotovo tudi to uro!

Ena najlepših ročnih ur na svetu so izdelali v izdaji samo petsto ur. Njene »sestavine« so zlato, titan in jeklo. Odlikujeta jo njega lepota in natančnost izdelave z izjemno pozornostjo za detajle. Z njo lahko športni navdušenci merijo čas pri vseh vrstah športov. Take moške ure se ne bi branil noben moški, ki rad spremlja šport.